Thursday, December 30, 2010

Moody

Malam ni ak x mkn...lapa tp x mkn....
Mood : marah, nyampah, geram, nak nangis!!!!!!

Tak tau la nape rasa marah, nyampah, geram dan nak nangis malam ni.....eeeeeeeeeeeee...serius!!!!!
Rasa mcm nak campak je sume bnd yg ad dpn mate, rasa nk gerit2 je....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...serius!!!!
Serius xleh tenang skrg!!!!!!!

Hari ini....

Hari ni nak download cite byk2......download....download....download sampai termuntah....hehehe. Nanti dah byk cite xyh mntk dgn org dh...huhu + leh share dgn roomate yg mmg kuat tgk cite...hehehe Teringat lak wani yg ad byk sgt CD cite...rajin tol de burn dlm CD. Bile dah bosan + dh xde latest cite, de la jd mangse...sume mntk kt de..heheh. So hari ni nak download cite byk2 dan leh share dgn dorg!!! Tak sabar nk jmp roomate2 sume....rnd sama dorg.....!!!!(",)


Sunday, December 26, 2010

Ye @ Tidak...

Adakah saya telah melakukan kesalahan???
Nape yek???
Kalau saya telah melakukan sebarang kesalahan saya mintak maaf yek..........

Saya sangat tidak suke situasi macam ni.......
(Bila kite jauh de semakin dekat.....Bile kite dekat de semakin jauh......):((

Sebenarnye jawapan tu mgkn betul bagi awak....Tapi salah bagi saya......Nak tau jawapan sebenar? Hmmmm.......xpe la....bia saya simpan dalam hati je...mgkn lebih baik kalau saya saje yg tau.........(",)

Friday, December 24, 2010

Yati...Yati....Yati....

Yati....aku wt post kali ni khas utk ko.............

Aku bkn xnk smbg wt cerita tu.....dh ad idea tp xtau cne nk cantikkan lagi jln cerita de...heheheh klu ko peminat setia aku (perasan je....) ko mst tggu cerita aku...hehehehe. Kalau ko sanggup tggu la....tp bile dapat hidayah ke....idea yg bagus ke...aku mst smbg cerita aku...hehehehehe. Tungguuuuuuuuuuuuuuu...........

(p/s - ko xnk wt cerita ke???hahahhahhahaha)

Wan Vs Tok

Hahahahaha....(gelak dl sblm cerita..) Kali ni cite psl wan dan tok ak.....

Petang tadi mase nak siap2kan baju melayu utk ayah bawak g kndr esok, ak tanye la kt wan tema warna kndr tok su (adik wan ke adik tok yek???lupe la.....). Tibe2 lak wan semangat g tepon tok su semata2 nk ty psl tu....

Lepas call tu dah tau warne ape....wan dgn semangatnye g la bilik sbb nk cari baju wane biru (tema kndr tu) sblm g bilik wan ckp kt tok nak bawak bj wane biru. Tok lak ckp "mana wan ad bj melayu biru.....". Then wan balas "Laa.......baju yg saya pkai kt masjid tu la...". Tok dgn bersungguh2nye balas balik "Laaa....tu bkn biru...tu hijau......".

Aku yg tgh iron baju ni gelak je.....hahaha. Untuk meng'comfirm'kan & membuktikan lagi baju tu mmg wane biru, aku ty ayah..."Ayah bawak bj biru tu yek....sbb tema biru...." (ayah pn ad bj yg same dgn wan). Ayah pn jwb "memang ayah nk bawak baju tu pn...". Kali ni mmg sah baju tu BIRU bukan HIJAU......hehehe

Wan pn g bilik amik baju tu dan trus ckp kt ak "Ni baju biru kan?". Aku pn balas la "ha'a....baju biru...". Bile tok dtg je trus wan ckp kt tok "Ha....ni bj biru...bkn hijau....awat biru dgn hijau dh x kenai ka???" heheheheh lawak gile.....gaduh sbb wane baju je.....Lps tu mmg wan sungguh2 ckp baju tu wane biru sampai tok terdiam dan xleh nk balas ape2.......Tok kalah akhirnye...heheheh
The End...........

'Point'nye di sini......sgt comel bile dh tue2 pn gaduh2 manje...hehehehehh. Cucu2 tgk pn bleh gelak.......hehehehe Mgkn tok keliru kot sbb baju tu biru turquoise......(biru + hijau)


Sekali lagi...

Hmmmm......xleh nak tdo......dh wt mcm2 tp still xleh tdo........huh..!!!kpl dah skt...tp xleh tdo...ape pendapat anda semua? Patut x saya makan ubat utk tdo??sbb dah skt kpl sgt ni.............ptt kot...(jawab sndr..hehe)

Mgkn ptt sebab skt sgt kpl..........sabar ye..insyaAllah lps tdo mst ok.....(",)

Nite semua........(",) jumpa lag esok............


Pnt ke?bosan ke?

Hari ni kms rumah je....esok family dari kedah nak singgah...hm.....pnt la gak!!!!tp xpe la...skali skala....xde ape2 yg menarik berlaku hari ni....di tambah lak x ym....hmmmm.....x best!!!! tp xpe la...hope de sht bile bgn t...(",)

Tgh tulis blog tibe2 nampak klip2....cantik!!!!bersinar pd waktu malam...tp kte hanya akan nmpk de bersinar waktu malam je....de ad ke waktu siang???x pnh tau pn...mgkn ad kot...tp kte x nmpk sbb terang...klu malam gelap...so kte bleh nmpk de dan cahaye de...cantik sgt!!!

Dah ttp lampu tp......xleh nk tdo....tggu msg tp x smpai2 pn.........hmmm....xpe la...mgkn dh tdo kot....(",) so....cube utk tdo k Siti Azzah...esk ad keje yg perlu d buat...+ mak cik nk blk sini....hope umi (panggilan utk mak cik) bawak kek coklat buatan sndr...yum2!!! rnd kt kek umi...........(",) gud nite sume......(",)


Tuesday, December 21, 2010

my mistake...

i made a mistake....i shouldn't do that...i'm sory.....i didn't mean that...i'm so sory......

to that person i'm truly sory....to my special partner i'm sory cz drag u into this....but pliz don do anything to her....maybe she feel uncomfortable wif me + i'm not her frenz...so i don have right to do that.....i'm sory to both of u....my mistake and i wouldn't to that again.........


Sunday, December 19, 2010

Keliru.....

Smlm ak sgt happy..........walaupun sekejap tp happy....klu bleh nk mcm tu slalu....(skrg ak dh mula confius tp ak kne sdr yg ak xleh wt mcm tu) ak kne sdr....ye...ak kne sdr.......!!!! ak xleh pntgkan diri sndr....ak kne jg ati org lain....tp ssh utk ak puaskan ati org lain.....

Hari ni ak mimpi.........mimpi yg ak xnk.....mimpi org yg ak x suke...sampai bila de nk ganggu hidup ak????

kalau la masa bleh ulang blk...ak nk btolkan sumenye............

Friday, September 17, 2010

Selamat Hari Raya...

Selamat hari raya kpd semua keluarga, kwn2, guru2, pensyarah2 serta sesiapa yg mengenali diri ini.....minta halalkan segala ilmu, mkn minum @ ape2 yg berkaitan..diharap kite semua dpt bermesra & mengeratkan lagi hubungan sesama kita......

Monday, August 9, 2010

Episod : Permulaan....

"Saya nak awak kenal saya dulu...Mesti tahu macam mana perangai saya, diri saya..." Kata Dahlia. "InsyaAllah...tapi Dia terima saya tak? Saya tak nak paksa Dia. Tapi sekurang-kurangnya Dia bagilah jawapan secara umum" Soal Azri. "Saya terima.....InsyaAllah...." Tambah Dia. Mereka tersenyum manis sambil Azri mengucapkan terima kasih atas penerimaan Dahlia untuk berkawan dengannya. Setiap masa Azri akan mencuri pandang kepada Dahlia. Walaupun berasa tidak selesa dengan pandangan Azri tetapi Dahlia berasa gembira kerana ada seseorang yang akan menjaga dan membuat dia gembira untuk hari-hari seterusnya. Sungguhpun begitu, di dalam hati, Dahlia masih terfikir dan risau kerana tidak takut Azri tidak dapat menerima perangainya yang sebenarnya kerana dia begitu merendah diri dan takut untuk bercinta lagi setelah dia ditinggalkan bertahun oleh kekasih lamanya. "Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan baik...." Bisik Dahlia di dalam hati. Sambil merenung ke arah Azri, Dahlia mula terfikir dan merenung hari-hari yang akan ditempuhinya akan datang.........(bersambung)


Menulis....

Menulis........

Walaupun saya bukan org seni tp saya percaya setiap org mesti boleh menulis sesuatu. Paling tidak pun tentang diri sendiri. Oleh itu, saya mula terfikir untuk menulis sesuatu di dalam blog ini seperti sebuah cerita pendek. Walaupun kekurangan idea, tetapi saya mahu mencuba dan mungkin idea itu akan datang kemudian utk mencantikkan lagi cerita saya ini. InsyaAllah jika ada masa lapang saya akan menulis cerita ini perlahan-lahan. Cerita ini hanyalah rekaan berdasarkan apa yang berlaku di sekeliling saya.......

Saturday, July 31, 2010

Don't expect much from me.....

Pliz don't expect much from me........same wif u....
Saya bukan seorang perempuan yg sempurna..Nape saya perlu ubah diri saya menjadi seperti yg awak nk???diam2 saya x bererti saya suke n setuju ape yg awak nk..saya cume xnk gaduh...jujur, mmg byk bnd yg saya terasa.tp saya diam je...sbb saya xnk kite gaduh mulut.tp bile saya diam pn salah, awak marah. bile saya berckp pn ada je yg x kne. kesimpulannya ape yg saya buat semua slh, x kne.......saya x tau nk wtpe lg..saya diam kne mrh, saya berckp kne mrh...ape yg awak nk sebnrnye dari saya?????sbb tu la saya lebih suke diam dari berckp...tp diam2 saya pn saya kne mrh jugak...hmm..ape la nasib saya kn??xpe la...mgkn slh saya kot..ape2 pn sory...saya pn x tau nape saya ni murah sgt dgn perkataan sory tu..tp slh satunye klu ego smpai bile2 pn mcm tu je...so even saya terasa, saya x slh tp xpe la...anggap je la tu slh saya...dan mgkn btol2 slh saya....
Tapi saya still kne teruskan hidup dan cube utk hepi...yeay!!! caiyok!!!!!



Sunday, July 18, 2010

Jejalan @ Sunway Piramid

Semalam aku g Sunway dgn kwn2....best!!!tp klu g lame skit mst best!!ni dpt jln jap je.....xpe la...lain kali leh g lagi..heeeeeee ktorg g tgk wayang, cite Mantra...seram gak la sbb aku mmg x suke cite antu ni....eeeeeeee byk kali gak terkejut...tp cite de x bp best..huhuu sbnrnye aku nk tgk Inception....best!!! tp x pe la......lain je la tgk...huhu tp best jln2 dgn dorg n 'die'....Thanx to all of u...I'm so happy........(",)


Tuesday, July 6, 2010

Name Tag ku.........................

Alahai name tag ku.............
Name tag JPK aku dh hlg....waaaaaa....mane plak de jatuh ni.....pnt cari tgh hari td tp x jmp pn..waaaaaa......sape2 yg jmp tlg la pulangkan......segala jasa baik dari anda amatlah sy hrpkan.....tlg la....tlg la...tlg la.....!!!


Sunday, June 27, 2010

Tekanan....

Tekanan kini melanda diri aku..............
Rasa rimas..
Rasa serabut..
Rasa nk marah..
Rasa tertekan..
Macam2 ada.....

Ditambah pula dengan keje yg ada.....lagi la bertambah tekanan tu......Ya Allah...kuatkan la smgt ak utk menghadapi hari2 yg akn dtg.....Amin...!!!

Tuesday, June 22, 2010

Header baru...

Aku ad wt header baru...ok la gak bg aku yg kurg pndai ni..heeeeeeeeee aku akn cube improve g dlm photoshop....insyaAllah...hope u all suke header yg x seberapa n simple ni...




Wednesday, June 16, 2010

Bosan gak la....


Hm.....bile tgh sem, sibuk blaja nk sgt lak cuti...Tapi bile dh cuti lame sgt bosan plak..ambik ko!!Ari2 wt keje yg sme mmg bosan..mcm xde aktiviti lain je..Asyik kemas rumah, bsh pggn, sidai kain..tu je...then ada masa lapang on9..tu pn bosan gak sbb asyik lyn fb je...waaaaaa!!aku ni ngade2 btol!!!tapi nk wt cne..aku mmg bosan..hm...x lama lg aku dh nk blk puncak..cpt la lak..heeee mcm x puas cuti lak...ish!!! ngade2 sungguh aku ni....time cuti tu cuti je la...tie blk puncak t ape lg..stdy la...ye Siti Azzah, anda perlu berusaha utk sem baru ni!!!!tingkatkan prestasi, kurangkan kontrovesi...yeah!!!

Wedding @ Taman Tasik Titiwangsa



Pada 6 Jun yg lepas, sepupu mak aku wt wedding kt Taman Tasik Titiwangsa...Best gile sbb wedding btol2 tepi tasik...berangin je..Kurang la panas dunia yg semmgnya tgh panas masa tu (tgh ari kot..). Wedding yg bertemakan warna meroon dan putih..cntk!!! Ada lak bunge ros wane merah n putih (aku siap cilok g...heeee) berjln dgn meriah!! Aku ada la gak tolong skit2...ramai gile org smpai air pn refill bp kali..heeeee (sbb aku tolong bg gift + tepi tong air je, tu yg aku tau..) aku g dgn opah n maksu aku sbb ayh aku ada hal lain. So aku n adik pmpuan aku ni wakil ayh la..heee Ktorg duk sne smpai ptg la gak...Siap sempat naik bot g...Oph sdare aku blnje..TQ opah wah...heee Best!!tp lps tu pnt ler sbb kayuh. Alhmdulillah sakit tu jap je..heee Ape2 pn mmg best sbb persekitaran yg cntk + wedding yg mmg meriah!!

Saturday, June 5, 2010

Nape.......................??


Nape la mst mcm ni.....??sdih la mcm ni...asyik gdh je...kite fmly kn...smpai bile asyik nk gdh n slh sangke?smpai bile nk tikam fmly sndr dr blkg?smpai bile nk pura-pura dpn fmly sndr?smapi bile nk berebut?aku x suke mcm ni!!!!aku x suke fmly aku mcm ni!!! Aku dh x larat nk pura-pura n wt2 seronok dpn fmly sndr....AKU DH PENAT!!!!
Bile ko nk sdr????bile ko nk stop mengade2??aku benci bile ko wt perangai!!nyampah!!mcm budak kecik!!padehal ko tu nk tua, dh beranak!!x sdr diri g ke??ko mmg pndai berckp dpn org, ckp psl Islam, hukum hakam...tp ko sndr x jg semua tu...ko x lyk ckp bnd2 tu pd sesiapa pn....!!ko x lyk!!suami ko sama je...pndai ckp dpn org..tp perangai ntah ape2...korg ni dpt hidup sbb ada tok je...tp aku diam je sbb aku hormat korg yg tua dr aku..tp bile lama2 korg mcm ni wt aku rasa nyamph!!meluat!!tlg la sdr diri tu...............tlg la....jgn la kolot sgt..!!jgn la gedik sgt...!!ko bkn bdk kecik g............xyh nk manje2 dh.......

Friday, June 4, 2010

Main masak-masak....(",)

Semalam & ari ni bertempat di Pusat Masakan KEMAS aku g kursus masak..Opah yg suh g...so g je la...heeee Mls gile n bosan sbb xde kawan...tp bile smpai je sne ak trus smbg2 dgn dorg..heee Dpt ler kwn br..even dorg mude dr ak..majoriti bdk lps SPM...ad la gak sorg akak yg tgh tgu convo UPSI, bakal cikgu...Mule2 tu sume malu2, xtau ape nk wt...lame2...sume bleh smbg2, gurau2...Ni la antara menu yg kami telah sediakan....





Ni menu yg kump aku sediakan.........

Yg bestnye sbb dpt mkn....lps wt je mst mkn..heeeee siap tapau g bwk blk rumah....huhu x rugi aku dtg...Ilmu dpt, mkn pn dpt..tu yg penting...heeeeee
Kpd cikgu2 TQ so much!!byk ilmu yg kami dpt...N kpd kwn2 baru sume...TQ sbb beri kerjasama..hope kite dpt jmp g...heeeeee(",)

Wednesday, May 26, 2010

Already Gone by Kelly Clarkson...

Love this song, music arrangement so much!!!
video

Sunday, May 9, 2010

Aku tersangat sayangkan dia.............................

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah.......(Yang Terindah.....)

Aku tersangat sayangkan dia.......Aku tersangat sayangkan dia.......Aku tersangat sayangkan dia.......Tapi kenapa bila aku cube kejar dan dekat dengannya pasti ada sesuatu yang akan menghalang...seolah-olah tidak membenarkan aku untuk bersama dengan dia.....

Aku tersangat sayangkan dia.......Aku tersangat sayangkan dia.......Aku tersangat sayangkan dia.......hingga aku terasa tidak malu kehilangan dia......tapi aku berasa rendah diri. Aku tidak layak untuk dia....dia terlalu baik untuk aku dan aku tidak sempurna dan tidak cukup baik untuk dia...tapi.........jauh disudut hati aku...aku sangat teringin untuk bersama dengan dia semula, aku sangat sayangkan dia, aku mahu selalu berjumpa dengan dia, aku sangat memerlukan dia......

Aku tersangat sayangkan dia.......Aku tersangat sayangkan dia.......Aku tersangat sayangkan dia.......tiada sesiapa yang dapat menggantikan tempat dia dalam hati aku.....

Sunday, February 14, 2010

Kembali..........

Sudah lame rasanye ak tak update blog ak ni...rindu gak nk tulis blog. Tp apakan daya...xde tenet...hehe

Byk yg jd sepanjang ak x tulis blog ni...ad suke, ad duke....sume la ad...tp ape2 pn perasaan ak di saat ni ak hepi.....dan ak hrp hepi tu akan berpanjangan....ak xnk sdih lg..!!!!!!! ak dh penat bersedih...dan ak hrp ak ad peluang utk hepi kn diri ak ni...

tp ak tumpang gembire pada senior skolah ak dl...de dh tunang ari ni..tahniah kak is...!!!!smoge akak n bakal suami slmt di ijab kabul dan berkekalan hingga akhir hayat!!amin....!! (bile la time ak lak.....hehhee)