Monday, May 25, 2009

TERIME KASIH KAWANKU..

'One Bandana and A Purple Name' Itulah name lagu yg kwn aku cipta dgn susah payahnye utk aku dan seorang lagi kwn die..Tak pernah ada seorang pun yg pernah cipta lagu khas utk aku...Aku bkn nk riak ataupun berlagak..Tapi nak berkongsi dgn korang semua tentang seorang sahabat yg sanggup melakukan sesuatu walaupun perkara itu susah atau senang semata2 utk kwn die. Aku terharu sgt bile dgr lagu tu..Nape die sanggup bersusah payah cipta lagu tu utk aku dan kwn die. Baik betul hati die..!!!
Die adalah kwn sekolah menengah aku, semasa aku di SMK Seri Perak, Teluk Intan. Tetapi kami berlainan kelas. Dulu kami jarang bercakap. Kalau bercakap pun sebab ada hal berkenaan dgn kerja ataupun sembang2 kosong..Itu pun sekejap je sebab die jenis yg pemalu orgnye..Tapi aku tak sangka seorang yg dulu aku jarang ckp, jarang tegur, apatah lagi nak bergurau senda menjadi kwn baik aku sekarang ni..Yg selalu dgr masalah aku, jwb soalan ngarut2 aku, YM dgn aku..Die baik sgt!! Tapi disebabkan die adalah seorang yg pemalu dan jarang bergaul dgn orang, ramai yg anggap de plik! Orang cakap tak kenal maka tak cinta...Ungkapan tu sesuai sgt bg sesiapa yg tak pernah nak cube kenal dan berkawan dgn die. Aku rasa bertuah sgt sbb dpt berkwn dgn die. Mungkin ada hikmahnye kenape dulu kami tak berkawan betul2 maksud aku selalu bertegur sapa, bersembang..Tak sangka sgt kami boleh jd kwn sekarang..
Aku sgt terharu bile dgr lagu yg die cipta tu..Berair mata aku dgr..Serius!!Memang sgt2 terharu..!! Aku tak sangka die sanggup buat lagu utk aku yg baru je nak mule kenal de, nak mule berkawan dgn de..Terime kasih sbb kau dah bersusah payah buat lagu tu..Terime kasih jgk sebab kau jd kwn aku, dgr masalah aku..Aku tak tau mcm mane nak balas semua yg kau dah buat utk aku..TERIMA KASIH SANGAT2..Aku harap kite akan berkwn sampai bile2..Dan aku harap jgk aku boleh jd kwn yg dgr masalah kau, sokong dan bantu bile kau susah..Tak ada kate2 yg boleh aku ucapkan sekarang ni selain daripada TERIME KASIH KAWANKU...SYAFIQ FALIQ ALFAN!!! atas segalanye..
kalau sape2 nak tengok video lagu tu layari la link ni..-http://www.youtube.com/watch?v=MC8ynhCJrcQ

1 comments:

syafiq effendi faliq said...

jangan la puji2 macam tu, malu lah, orang nampak ni....(pipi kemerehan).....ho ho ho, tak sedap maner pun, idea kasar jer, but those how listens and comments, well, if there's any, thanx a lot.......wassalam....