Sunday, August 16, 2009

APA YANG SEBENARNYA.................

Pernah tak korg rasa yg korg pernah buat sesuatu yg bodoh dan tak patut buat?
Pernah tak korg rasa yg korg betol2 menyesal dgn ape yg korg buat?
Pernah tak korg rasa yg korg tersilap langkah?
Pernah tak korg rasa yg banyak mane korg menyesal pun tak dapat hilangkan sesalan korg?
Pernah tak korg rasa yg korg tak boleh maafkan diri korg?

Ape yg korg nak wt kalau korg rasa semua bnd tu?? Bunuh diri?? Nak terjun bangunan?? Nak jerit?? Nak nangis?? Nak marah?? Mungkin macam2 kita akan buat utk legekan hati kita. Terpulang pada diri masing2 utk pilih ape yg terbaik utk legekan dan hilangkan marah dan stress korg...Sesetengah tu akan menyesal. Mungkin ada juga yg tak menyesal..Terpulang la pada dorg...

Tapi ape pulak tanggapan orang lain ada org yg hadapi bnd ni?? Adakah dorg kisah tentang sejarah hidup korg?? Berapa ramai je yg betol2 tak kisah pasal semua tu...Tapi ramai yg akan kisah dan ungkit bnd2 lepas..Betol tak???

Bagi org2 yg macam ni ada lagi tak ruang utk dorg menyesal?? Adakah semua bnd akan dihilangkan atau dilupakan begitu sahaja seperti angin yg berlalu...Hanya Allah sahaja yg tahu kesudahan dan takdir utk kita semua...Kita hanya mampu berusaha dan berdoa yg terbaik dalam hidup kita...aku hanya manusia biase yg tidak ada ilmu utk dikongsi bersama...Hanya luahan rasa yg dtg tiba2 utk diluahkan agar ada ruang dan kelapangan didada..............

(pikirkan yg terbaik, carilah yg terbaik, lakukan yg terbaik serta doakan yg terbaik utk hati, diri dan hidup kita....Agar kita sentiase mendapat RAHMAT dan HIDAYAH dariNya....InsyaAllah!!

5 comments:

syafiq effendi faliq said...

aku sedang mencari point penting dalam post ni, let's see.....hmm.....ntah aku pun tak dapat carik, ko memang macho! ho ho ho....

AzZa said...

ha??? nape lak ko ckp aku macho....(berfikir...berfikir..berfikir...)

syafiq effendi faliq said...

ho ho ho, takder la, aku tak paham aper yang ko cakapkan dalam post ni, dalam erti kata lain, merujuk kepada apa, ho ho ho.....

sutRa said...

sebenarnya,apa kata kalau ko tukar bgrnd blog neh...

saket jiwa lak klu baca penulisan ko yg panjang,n sush nk baca sbb bgrnd yg jadi masalah..mataku dh juleng beb..

haha..

AzZa said...

ala.....bckground ni cntk....tu yg aku suke..tgk la...klu ak jmp bground yg cntk n ak minat.ak tkr...so sory klu sape2 yg x dpt baca...ala...bleh menajamkan mate korg sume..hahahhahaa